Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2015 11:36 - Класицизъм
Автор: marial Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2351 Коментари: 0 Гласове:
0



  Класицизъм-http://bgbud.blogspot.com   Класицизъм (от латински classicus - примерни, норма, на ред) - стил и посока в европейското изкуство, дизайн, архитектура от XVII - XIX век. Разграничаване на класицизъм от XVII в. и на XVIII - нач. XIX супени (Тя често се нарича неокласицизмом).
image
Класицизъм е на почит към древните стандарти за красота и форми в архитектурата, които века по-късно продължават да хвърлят заклинание и да завладее сърцето. Привържениците на класицизма се обърна към античния наследство като към нормалното и идеалното образец, еталон за хармония, простота, строгост и монументальности. Стил, възникнал под влияние на произведения на италиански художници от епохата на Възраждането. По съдебни помещения и покоях аристокрация с"не е типична за предишното време лукс на интериора. Във Франция най-голям разцвет класицизъм е достигнал по време на царуването на Луи XIV. В това време са били построени най-известните архитектурни шедьоври на Франция, Версайския дворец. Френски класицизъм отличава стройность и симметричность на цялостната композиция.
image
Класически стил по това време - това е ясно на права линия, с ясни геометрични форми не само в очертаниях мебели, но и в подстриженных храстите на градината, дискретен интериор, скъпи, качествени материали (естествено дърво, мрамор, коприна и др), орнаменти, скулптури и корнизи. С класицизъм "роза" много стилистични направления: нео-класически, бароков, арт нуво, империя, готически и колониален стил. По времето на Наполеон французите с"и се яви империя с военната символика - златни пискюли, шпагами, шлемове. За барок характеризира с изкривени форми, вити мраморни стълби, арки, овални зали, растителни мотиви в обработката (листа, венци, цветя), голям брой резби, позлатяване, лепнины. Английски класическия стил, присъщи на дискретни и студени форма, известна сухота на прим на Англия. Характеристика на английски класически стил - хол и украса на тавани плафонами. На запад (особено в Северна Америка) класицизъм, наречен "традиционен стил". В Русия класицизъм е възникнал през XVIII в.
image
Класицизъм - това е благородна лукс, интер"еп, не е претоварен с подробности, изпълнен с ниска и достойнство, ненадминат вкус и респектабельностью. Характерни черти на класицизма: логика и балансиране на състава, строга хармония на пропорциите, ясна перспектива, свързани"язаність и функционалност на пространството, високи тавани, изобилие от въздух, с гладка повърхност, зониране на помещенията, ясни обеми с господстващо положение на симетрично-осни планови системи, геометрични линии, подчертано от статичность форми и логика на планиране. Гипс сдържан форми в старинен стил, естествен камък, дърво, коприна (стени обтянуты тъкани). Колони, големи самолета, елементи от античността, статуи. Скъпа завърши "в злато". Цветова палитра - бяло, синьо, розово злато, цвят на младите листа и нежна ванилия. Паркет от скъпите сортове дърво. Аксесоари - порцелан, картини, книги. Изискани мебели от благородни дървесни видове. В класическия интер"интериора обикновено много огледала, повишаване на помещение и даващи му блясък. Колони, половината колони, фризове и покриви с бронзови капители, органично се допълват класически интер"еп, камини с мрамор.
image
Общата цветова гама - бели мебели в съчетание със злато и пастелни тонове и тапицерия на стените или мебелите цвят естествена благородна дървесина с бронзов покритие и синьо-зелени или розови нюанси текстил в обивке, пердета. Мебели от естествени материали: естествена дървесина (орех, череша, карельская бреза), камък, метал, естествена коприна и много други. Ръчна работа, дърворезба, позлата, инкрустация ценни породи дърво, благородни метали и камъни. За осветление се използват полилеи от кристал, естествен прозрачен камък или скъп стъкло, бронзови или позлатени полилеи с плафонами, имитирующими свещи. Съвременно акупресура осветление органично се вписва в интер"джер.
image
Като подови настилки - паркет от тиково дърво (мербо, яр, Камша, тик, ятоба) или мрамор. За стени се използват винил тапети, декоративни мазилки, текстил, рисувани. Дървена дограма, врати от масивна масив или материали, декорирани "под дърво". Завеси от m"какви линии-плавни перекиды, класически ламбрекены и сваги. За тежки завеси - брокат, гобеленовые тъкан, тежка коприна, сатен, тафт. За пердета - тюл, коприна, органза, крісталлон, завесата. Незаменим атрибути класически интер"интериорен дизайн - камини, уютна високи столове, ниски чай и кафе маси, много светлина, м"какви светли ръчно изработени килими, осветителни тела, подобни на бижута, украшения по тавана, боядисване с класически древните истории, поставка за цветя във формата на гласове статив, стилизирани масивни подови ваза. Класицизъм - непреходящий, не е губещият значение и не подлежат на различно быстротечной моден стил. Крайъгълни камъни на класицизма - хармония, сдържаност и откритост форми, гръдни и простота - остават търсени и актуални винаги, а съвременна класика в интериора"ери намира нови почитатели.
image
Доброто и няколко церемониални интер"еры в класически стил и се запазват основните черти на стила: благородство и сдържаност, хармонията и добър вкус. Такива интер"еры хората правят бизнес, балансирани и сдържан, ценящи ред и точност във всичко. Класически дизайн на интериора"интериор от голямо значение в оформянето на частни домове и апартаменти, така и в обществени помещения, офиси. Класика подчертае силни традиции и устойчивост на бизнеса на компанията, тъй класицизъм - стил, който е преминал през проверка на времето. Съвременна класика в интериора"ери се появява в множество форми и може да изглежда по-важно и интересно от интер"интериор в стил хай-тек, тя е в състояние на биологично отразяват национален характер на жилища и обществени пространства, допълнена нестандартни съвременни материали, като поддържа стремеж към хармония на форми и цветове.

© Статия е написана специално за компания ПЕРИОДА. При пълно или частично използване на материали препратка към www. eremont. bg обов"задължителна

Източник: www. еremont. bg



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marial
Категория: Хоби
Прочетен: 1054219
Постинги: 1744
Коментари: 126
Гласове: 374
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930